söndag 27 augusti 2017

Enkel och underbart god

När mamma Vera kommer på söndagsmiddag bjuder vi gärna på dessert. Idag har jag gjort rabarber- och jordgubbspaj och till den serveras råkräm (vaniljkräm och vispgrädde).
Rabarber har vi odlat själva, jordgubbar hade vi i frysen.

  • 100 g smält smör som får svalna lite
  • 2 dl vetemjöl (gärna av bra kvalitet)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ned det smälta, avsvalnade smöret.
  • In med degen i kylskåpet
  • Hacka rabarber och lägg jordgubbar över. Du kan också ta äpplen eller något annat du tycker om.
  • Strö över ½ dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl som du rört ihop.
  • Ta ut degen från kylskåpet och smula den över fyllningen
  • 25 - 35 minuter i 200 grader i mitten av ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar