ÄTTIKSGURKA
- 1½ kg västeråsgurka sköljs och skrubbas ren med borste. Skär dem i 3 - 4 mm tjocka skivor
- Lägg gurkskivor tillsammans med ½ dl gula senapsfrön, 15 sköljda svartvinbärsblad, 20 st dillkronor och ½ dl fintärnad pepparrot
- Koka upp 1½ dl ättiksprit tillsammans med 4 dl vatten, 5 dl strösocker och 1 dl jodfritt salt.
- Slå på den heta lagen på gurkan och sätt på locket.
- Förvara svalt i kylen.
- Är ätklara efter en vecka och håller i ett par månader
SALTGURKA
- 1 kg västeråsgurka c:a 15 st, skölj och skrubba med borste
- Varva gurkor med 10 dillkronor, 20 svartvinbärsblad och ½ dl tärnad pepparrot i en stor och väl rengjord glasburk
- Häll på inläggningslagen (1 l vatten, 1 dl ättikssprit, 1 dl jodfritt salt kokas och låt svalna) så den täcker. Sätt på lock och förvara svalt i kylen. Gurkorna är klara efter två veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar