400 g potatis
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde (Jens tar 1 dl)
salt och vitpeppar
Potatis skalas och skärs i små tärningar, purjolöken strimlas fint. Vitlöksklyftan skalas och finhackas. Fräs ihop alltsammans i smör utan att det tar färg. Tillsätt buljong under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i 30 min. Tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare i 10 min. Mixa, smaka av med salt och peppar. Servera och njut!
Persilja, som verkar trivas bra i en av våra odlingslådor.
Vi har två tuvor gräslök, härligt att alltid ha tillgång till gräslök under odlingssäsongen. Fin och god timjan framför gräslöken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar