4 portioner 30 minuter
1 stor gul lök, hackad
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
1 stor morot tärnad
2 msk riven färsk ingefära
Chili efter smak
½ msk senapsfrön
½ msk korianderfrön
½ msk kumminfrön
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen gurkmeja
3 kardemummakapslar
2 dl torkade röda linser
2 stora tomater, hackade
2 buljong tärningar
salt
svartpeppar
neutral olja, till stekning
mortla hela kryddor
Gör så här:
1. Hetta upp olja i en stor kastrull. Stek lök och vitlök tills de mjuknar och precis börjar ta färg. Tillsätt ingefära och samtliga kryddor. Stek tills det börjar dofta gott, ungefär ½ minut.
2. Häll i linser, tomater och 1,2 liter vatten. Låt puttra i 10–15 minuter till linserna mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Bröd
Lime
En klick turkisk yoghurt i soppan
Valfri dryck
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar