Adam är min son och vi lagade kycklinggrytan tillsammans när han hälsade på här hos mej nyligen. Idag var det alltså premiär för mig att tillaga kycklinggrytan själv.
Recept Adams kycklinggryta::
Kycklinglårfilé 2 - 3 st
Bacon
C:a 150 g champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
Matlagningsgrädde
Grädde/Creme fraiche
1 st kycklingbuljongtärning
salt, peppar, sweet chili, curry, chicken & steak (Santa Maria)
Fräs champinjoner i olja i stekgryta, hacka löken och fräs ihop med champinjonerna i grytan
Skär kycklingfilén i lagom små bitar, stek i olja i stekpanna på ganska hög värme, lägg lock på stekpannan. När kycklingbitarna fått färg och lossnar från stekpannan läggs de i stekgrytan tillsammans med champinjoner och lök. Häll i c:a 2,5 dl matlagningsgrädde och lika mycket creme fraiche eller grädde samt buljongtärningen.
Stek bacon i små bitar, låt rinna av på hushållspapper och lägg dem sedan i stekgrytan.
Skär paprikan i små bitar och lägg i grytan
Krydda
Låt puttra i grytan när du kokar riset
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar