Idag har mamma Vera varit hemma hos på söndagsmiddag. Efter maten drack vi kaffe med hembakad citronkladdakaka och liten klick grädde. En vacker, lätt kladdig kaka med intensiv citronsmak.
CITRONKLADDKAKA
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 citroner, skal och saft
garnering: florsocker
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Klä en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker och rör försiktigt till en smet. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal och det smälta smöret. Rör smeten slät och häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Sikta över florsocker då kakan svalnat och skär den i bitar. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar