Jag gör egen müsli sedan många år. Det som är bra med hemgjord müsli är att man kan göra nästan precis som man vill.
Jag tar ungefär 1½ l havregryn, 4 dl rågflingor, 2 dl solroskärnor och 1 dl chiafrön. Man kan också ha linfrön, vetegroddar, vetekli, hackade nötter och liknande. Ibland tar jag c:a 1 dl naturella kokoschips och ibland smaksätter jag med kanel. När man blandat ihop alla ingredienser i långpanna ringlar man över 1 - 2 dl rapsolja och ½ - 1 dl flytande honung och rör ihop allt i långpannan. I originalreceptet ska det även tillsättas 1 - 2 dl farinsocker men det använder inte jag.
Rosta i ugnen på 175 grader. Jag börjar rosta i 10-minutersintervaller och rör om var 10:e minut. När müslin börjar få fin färg fortsätter jag att rosta i 5-minutersintervall och rör alltså om var 5:e minut. Jag vill ha min müsli rejält rostad men inte bränd. När allt är klart och müslin svalnat häller jag upp den i mina müsliburkar.
Bilden är från 1 augusti 2017 då vi åt frukost på Ombergs Turisthotell
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar