lördag 3 mars 2018

Morotssoppa

Ikväll testade vi en ny soppa, som vi aldrig ätit tidigare - morotssoppa. En ganska krämig soppa med spännande smak.
MOROTSSOPPA, 4 portioner
½ kg morötter
2 palsternackor
1 gul lök
vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tärning grönsaksbuljong
1 l vatten
skal och saft av ½ apelsin
2 msk smör
flingsalt och svartpeppar

Skala och skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Stek grönsakerna med fänkålsfrön på medelvärme till de mjuknar och fått lite färg. Tillsätt buljongtärning och vatten. Låt allt få ett uppkok och sjud i 15 - 20 min till grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med stavmixer och tillsätt skal och saft av apelsinen samt smör, Blanda och smaka av med salt med peppar.
Häll upp i skålar och klicka i en sked creme fraiche. Toppa med finhackade örter. Servera med ett surdegsbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar